Fixar du däckbyte på egen hand?

Byta däck, det gör man minst två gånger per år. Det eftersom att man ska ha sommardäck på när det är sommar och vinterdäck på när det är vinter. Ett däckbyte är något inte alla känner att de klarar av på egen hand. Men det är idag inte heller ett måste. Det finns idag många verkstäder och däckspecialister som kan göra ditt däckbyte åt dig. Det du behöver tänka på är att boka i god tid. Det eftersom att "alla andra" vill även de byta däck just samma tid. Det beror ju på att vi i Sverige har en lag som säger vilket datum som är sista dag att få på rätt däck.

När ska man byta däck?

Vi har som sagt en lag som talar om när det är dags att byta. Lagen säger att vinterdäck ska användas mellan den 1 december och den 31 mars om vinterväglag råder. Dubbdäck får man använda mellan den 1 oktober och den 15 april. När det kommer till att avgöra vad som är vinterväglag eller inte så är det alltid polis på plats som avgör detta.

Om däcket är slitet eller får punka, så kan det även vara läge för ett däckbyte, även om det inte är det datum du måste byta. Det är alltid bra att se över dina däck, gärna då och då. Det så att de har rätt mönsterdjup, rätt lufttryck samt att de inte är skadade.

23 apr 2019

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Senaste inläggen:

För många motorcykelentusiaster i södra Sverige var Oves Motor i Olofström ett välkänt företag. De sålde motorcyklar och tillbehör samt hade en verkstad med samma typ av inriktning. I juni 2014 lämnade de dock in en konkursansökan. Enligt Sydöstran.se berodde detta på att de inte klarade av att betala sina skulder.

Sedan 1966 så har Oves Motor funnits i Olofström, Blekinge. Efter att ha satts i konkurs köptes företaget upp av Birger Rommedahl, mc-entusiast och ekonomisk konsult. Han valde att ta med sig företaget till Färjestaden på Öland eftersom han själv bor där. Rommedahl hade som plan när han övertog företaget att Oves Motor skulle gå tillbaka till sina rötter och efterlikna det det en gång var. Oves Motor finns på Facebook.

Vi hänvisar även till Nordendäck för allt som rör MC-däck och till Lidingö Rostskydd för rostskydd och rostlagningar. Du kan även hitta dina friktionsdäck på ABSWheels.

Idag handlar ovesmotor.se fortsättningsvis om bilar, MC och allt som hör till, även om bloggen inte längre har något med företaget Oves Motor att göra.