Håll koll på bilen under färd

Något som har blivit allt mer populärt är att sätta fast en bilkamera på bilen som filmar under färden. En bilkamera kallas även för dashcam och det finns mängder av olika sådana på marknaden. Det som skiljer en bilkamera från en vanlig bärbar videokamera är att den är särskilt anpassad för att filma vid just bilkörning. De brukar sakna batteridrift och drar istället ström från 12-voltsuttaget. De börjar spela in när bilen börjar rulla och stänger av sig när du stänger av bilen. Ofta brukar en bilkamera filma bakåt, men det finns även flera modeller där det är med en extra liten bakrutekamera som håller uppsikt över vad som sker bakom bilen. Alla dashcams eller bilkameror varierar i storlek. Det finns små diskreta så väl som stora med färgskärm. De allra flesta kommer med en G-sensor samt öronmärkning av videoklipp från den tidpunkt när sensorn känner av en stöt. Idag är bilkamerorna ekonomiskt tillgängliga för vanliga bilister men även motorcyklister och cyklister har börjat använda dem.

Hitta din bilkamera hos Prylstaden

Om du vill ha en bra bilkamera så kan du kika in på Prylstaden. Här finns även andra saker till bilen, som belysning, gps trackers, backkameror, bilskärmar, gps navigator, tillbehör med mera. Det finns även prylar för motorcykeln och båten! Utöver att Prylstaden har mängder av saker för bilen så har de även en massa andra bra saker. Allt från övervakningskameror till maskeradkläder och partyprylar.

12 aug 2016

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Senaste inläggen:

För många motorcykelentusiaster i södra Sverige var Oves Motor i Olofström ett välkänt företag. De sålde motorcyklar och tillbehör samt hade en verkstad med samma typ av inriktning. I juni 2014 lämnade de dock in en konkursansökan. Enligt Sydöstran.se berodde detta på att de inte klarade av att betala sina skulder.

Sedan 1966 så har Oves Motor funnits i Olofström, Blekinge. Efter att ha satts i konkurs köptes företaget upp av Birger Rommedahl, mc-entusiast och ekonomisk konsult. Han valde att ta med sig företaget till Färjestaden på Öland eftersom han själv bor där. Rommedahl hade som plan när han övertog företaget att Oves Motor skulle gå tillbaka till sina rötter och efterlikna det det en gång var. Oves Motor finns på Facebook.

Vi hänvisar även till Nordendäck för allt som rör MC-däck och till Lidingö Rostskydd för rostskydd och rostlagningar. Du kan även hitta dina friktionsdäck på ABSWheels.

Idag handlar ovesmotor.se fortsättningsvis om bilar, MC och allt som hör till, även om bloggen inte längre har något med företaget Oves Motor att göra.