Ibland kommer utgifterna snabbare än inkomsterna

När utgifterna blir för stora

Små företag med en enda anställd råkar ut för det, medelstora företag har drabbats och så har även multinationella storföretag. Ibland är det bara så att det inte finns pengar på kontot för att täcka de utgifter som ska betalas och då måste man hitta en lösning. Förr gick man till banken, och efter långa och ofta jobbiga möten fick man eventuellt ett lån. Det kan man absolut göra även idag, men det tar som sagt mycket tid och är ditt företag i behov av en snabbare lösning så gäller det att använda sig av andra kanaler. Läs vidare nedan för att få veta mer. 

En smart lösning för tillfälliga likviditetsproblem

Det jag pratar om är fakturabelåning med låg ränta. Det är ett lån det med, precis som vilket annat lån som helst. men den stora skillnaden är att du använder dig av dina fakturor som du redan skickat ut som säkerhet. Dina kunders betalningsstyrka bestämmer räntan, och kan du uppvisa en historik av kunder som alltid betalar i tid så kan din ränta bli väldigt låg. Den största fördelen med fakturabelåning är dock inte räntan. Det är istället hur snabbt det går. Du kan ha pengar på kontot redan inom 24 timmar från det att du ansökt om ett lån mot dina fakturor. Det slår handläggningstiden hos banken med hästlängder och gör att du snabbt får in kontanta medel som du kan använda för att betala dina egna utgifter som ditt företag har. 

15 jun 2019

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Senaste inläggen:

För många motorcykelentusiaster i södra Sverige var Oves Motor i Olofström ett välkänt företag. De sålde motorcyklar och tillbehör samt hade en verkstad med samma typ av inriktning. I juni 2014 lämnade de dock in en konkursansökan. Enligt Sydöstran.se berodde detta på att de inte klarade av att betala sina skulder.

Sedan 1966 så har Oves Motor funnits i Olofström, Blekinge. Efter att ha satts i konkurs köptes företaget upp av Birger Rommedahl, mc-entusiast och ekonomisk konsult. Han valde att ta med sig företaget till Färjestaden på Öland eftersom han själv bor där. Rommedahl hade som plan när han övertog företaget att Oves Motor skulle gå tillbaka till sina rötter och efterlikna det det en gång var. Oves Motor finns på Facebook.

Vi hänvisar även till Nordendäck för allt som rör MC-däck och till Lidingö Rostskydd för rostskydd och rostlagningar. Du kan även hitta dina friktionsdäck på ABSWheels.

Idag handlar ovesmotor.se fortsättningsvis om bilar, MC och allt som hör till, även om bloggen inte längre har något med företaget Oves Motor att göra.