Köpa bil

Hur ofta man står inför det här med att köpa ny bil varierar rejält mellan olika människor. Vissa byter bil vartannat år medan andra väntar decennier mellan bytena. Det finns ju lite olika strategier när det gäller bilköp. Vissa köper alltid nya bilar och andra köper alltid begagnade. Nu för tiden är det också vanligt att leasa bil - långtidshyra alltså - och det har ju såklart vissa fördelar. Att köpa nya bilar är det dyraste alternativet, men man får en del fördelar för pengarna, bland annat låga servicekostnader samt den ljuvliga känslan av att köra ny bil. En begagnad bil kan ju vara i så gott som nyskick men också i stort sett redo för skroten. Köper man begagnade bilar gör man klokt i att göra det från en auktoriserad återförsäljare. När det gäller bilförsäljning Malmö rekommenderar jag Honda Malmö, både för nya och begagnade bilar.

Mitt val

När det gäller mig själv så blir det för det mesta begagnade bilar faktiskt, men jag byter dem ofta och jag köper aldrig gamla bilar. Jag gillar att köpa bilar som har 2-3 år på nacken och sedan köra dem i 3-4 år innan jag byter upp mig. Jag tycker att skillnaden mellan en helt ny bil och en bil som är två år gammal är väldigt liten - förutom prismässigt. Visst har jag köpt nya bilar också, men har väl kommit fram till att det inte är värt det - för mig. Alla gör såklart som de själva vill.

7 feb 2019

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Senaste inläggen:

För många motorcykelentusiaster i södra Sverige var Oves Motor i Olofström ett välkänt företag. De sålde motorcyklar och tillbehör samt hade en verkstad med samma typ av inriktning. I juni 2014 lämnade de dock in en konkursansökan. Enligt Sydöstran.se berodde detta på att de inte klarade av att betala sina skulder.

Sedan 1966 så har Oves Motor funnits i Olofström, Blekinge. Efter att ha satts i konkurs köptes företaget upp av Birger Rommedahl, mc-entusiast och ekonomisk konsult. Han valde att ta med sig företaget till Färjestaden på Öland eftersom han själv bor där. Rommedahl hade som plan när han övertog företaget att Oves Motor skulle gå tillbaka till sina rötter och efterlikna det det en gång var. Oves Motor finns på Facebook.

Vi hänvisar även till Nordendäck för allt som rör MC-däck och till Lidingö Rostskydd för rostskydd och rostlagningar. Du kan även hitta dina friktionsdäck på ABSWheels.

Idag handlar ovesmotor.se fortsättningsvis om bilar, MC och allt som hör till, även om bloggen inte längre har något med företaget Oves Motor att göra.