Skillnaden mellan en gammal bil och en veteranbil

En bil som är äldre än 30 år kallas för veteranfordon och är också skattebefriad men bara för att en bil har många år på nacken så betyder det inte att en gammal bil per automatik också ska kallas för en veteranbil. Den stora skillnaden mellan en gammal bil och en veteranbil är nog egentligen hur mycket kärlek man lägger ner på sitt fordon. En bil som är mycket gammal och som man skött om i alla år, sett till att den har fått massor av service och att den nästan ser som ny ut trots att den faktiskt är gammal, ja då skulle jag klassa den som en veteranbil. En gammal bil som bara fått stå och rosta och som det inte längre går att göra något åt, det är bara en gammal bil.

Vad ska man göra med en gammal bil?

Ja, det finns två vägar att gå när det kommer till riktigt gamla bilar, antingen så lägger du ner massor av tid, kärlek och pengar på att restaurera den för att ha en underbar bil som du kan vara stolt över eller så ser du till att skrota den. En gammal bil som bara står still är en av de största miljöbovarna som finns och därför ska man alltid se till att göra sig av med dem om man inte tänker laga dem. Du kan på ett enkelt sätt bli av med ditt fordon som står still, gå in på skrotabil.com där du får all den hjälp och information du behöver om du bor på västkusten. 

6 feb 2017

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Senaste inläggen:

För många motorcykelentusiaster i södra Sverige var Oves Motor i Olofström ett välkänt företag. De sålde motorcyklar och tillbehör samt hade en verkstad med samma typ av inriktning. I juni 2014 lämnade de dock in en konkursansökan. Enligt Sydöstran.se berodde detta på att de inte klarade av att betala sina skulder.

Sedan 1966 så har Oves Motor funnits i Olofström, Blekinge. Efter att ha satts i konkurs köptes företaget upp av Birger Rommedahl, mc-entusiast och ekonomisk konsult. Han valde att ta med sig företaget till Färjestaden på Öland eftersom han själv bor där. Rommedahl hade som plan när han övertog företaget att Oves Motor skulle gå tillbaka till sina rötter och efterlikna det det en gång var. Oves Motor finns på Facebook.

Vi hänvisar även till Nordendäck för allt som rör MC-däck och till Lidingö Rostskydd för rostskydd och rostlagningar. Du kan även hitta dina friktionsdäck på ABSWheels.

Idag handlar ovesmotor.se fortsättningsvis om bilar, MC och allt som hör till, även om bloggen inte längre har något med företaget Oves Motor att göra.