Sköt om din bil

När du äger en bil är det viktigt att ta hand om den på flera sätt. Det är inte så kul att reparera bilen om och om igen för att inte tala om hur dyrt det kan bli. Det finns många bra bilvårdsprodukter online att köpa, som kan vara idé att ha hemma. Om du är noga med skötsel av din bil ökar du chansen för att den ska hålla längre och minskar risken för skador. Här

Smarta tips för bra bilskötsel

Är det dålig lukt i bilen? Se över din AC! Den kan behöva rengöras.
Ha koll på oljan så inte motorn skär sig. Kolla i instruktionsboken hur ofta du bör byta olja på din bil.
Byt filter när det behövs, hur ofta det ska göras står i instruktionsboken. Ett igentäppt filter gör att din motor får jobba hårdare och gör att bilen drar mer bränsle.
Se till att dina däck har tillräckligt med luft för annars slits däcken snabbare och gör att din bil drar mer bensin. 
Regelbunden service av motorn gör att motorn håller längre och att bränsleförbrukningen minskar med 5 – 10 %.
Rengör motorn med jämna mellanrum eftersom smuts och salt kan ge överslag i tändsystemet vilket kan förstöra katalysatorn.
Ha koll på kamremmens ålder eftersom en alltför gammal kamrem kan förstöra hela motorn.
Tvätta bilen regelbundet eftersom salt och smuts ökar risken för rostskador.

Sedan finns det så klart en massa mer tips du kan läsa mer om på nätet.

19 dec 2018

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Senaste inläggen:

För många motorcykelentusiaster i södra Sverige var Oves Motor i Olofström ett välkänt företag. De sålde motorcyklar och tillbehör samt hade en verkstad med samma typ av inriktning. I juni 2014 lämnade de dock in en konkursansökan. Enligt Sydöstran.se berodde detta på att de inte klarade av att betala sina skulder.

Sedan 1966 så har Oves Motor funnits i Olofström, Blekinge. Efter att ha satts i konkurs köptes företaget upp av Birger Rommedahl, mc-entusiast och ekonomisk konsult. Han valde att ta med sig företaget till Färjestaden på Öland eftersom han själv bor där. Rommedahl hade som plan när han övertog företaget att Oves Motor skulle gå tillbaka till sina rötter och efterlikna det det en gång var. Oves Motor finns på Facebook.

Vi hänvisar även till Nordendäck för allt som rör MC-däck och till Lidingö Rostskydd för rostskydd och rostlagningar. Du kan även hitta dina friktionsdäck på ABSWheels.

Idag handlar ovesmotor.se fortsättningsvis om bilar, MC och allt som hör till, även om bloggen inte längre har något med företaget Oves Motor att göra.