Smarta tips när du ska ta körkort

Det finns en hel del saker att tänka på när du ska ta körkort. Det är körning, det är risk1, det är risk2, det är teori, det är uppkörning, det är prov. Det kan vara en hel del prövningar under resans gång, men ofta värt det när du väl sitter där med körkortet i handen.

Många gör felet att börja hemma med mamma eller pappa och då göra på fel sätt. Det är bättre att direkt skriva in sig på en körskola så att det blir rätt från början.

För att bli trygg på vägen och i sin körning så är det mängdträning som gäller. Då är det ok att köra med en handledare och öva på olia moment och köra olika sträckor. Om man låter bli att mängdträna hemma och bara kör på körskola så kan det krävas 50-60 lektioner, men det är individuellt. 

Övning ger färdighet

Övning är bra, både när det gäller körning och när det gäller teori. Vänta inte med att plugga teori, gör det samtidigt. Du har nytta av det du lär dig i böckerna när du kör. Du måste ju veta lagar och regler, eller hur? Sedan, när det är dags för uppkörning, se då till att komma förberedd. Du måste känna dig bekväm med att köra. Satsa på att värma upp innan genom att övningsköra en timme. Det underlättar det hela. 

Även till teorin är det bra att komma väl förberedd och sett till att ha pluggat ordentligt.

 

 

1 jul 2019

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Senaste inläggen:

För många motorcykelentusiaster i södra Sverige var Oves Motor i Olofström ett välkänt företag. De sålde motorcyklar och tillbehör samt hade en verkstad med samma typ av inriktning. I juni 2014 lämnade de dock in en konkursansökan. Enligt Sydöstran.se berodde detta på att de inte klarade av att betala sina skulder.

Sedan 1966 så har Oves Motor funnits i Olofström, Blekinge. Efter att ha satts i konkurs köptes företaget upp av Birger Rommedahl, mc-entusiast och ekonomisk konsult. Han valde att ta med sig företaget till Färjestaden på Öland eftersom han själv bor där. Rommedahl hade som plan när han övertog företaget att Oves Motor skulle gå tillbaka till sina rötter och efterlikna det det en gång var. Oves Motor finns på Facebook.

Vi hänvisar även till Nordendäck för allt som rör MC-däck och till Lidingö Rostskydd för rostskydd och rostlagningar. Du kan även hitta dina friktionsdäck på ABSWheels.

Idag handlar ovesmotor.se fortsättningsvis om bilar, MC och allt som hör till, även om bloggen inte längre har något med företaget Oves Motor att göra.