Oves Motor

Bra tips för dig som ska sälja bil

Är det så att du har tänkt dig att sälja din bil? Det kan vara en utmanande process, om du ska göra det på egen hand. Vill du sälja bilen snabbt, så kan du vända dig till Fordonsköparna. Vi ska även ge dig ett par bra tips om du tänker dig att sälja den till en privatperson.

Smarta saker att göra inför försäljning av bil

Innan du säljer din bil, se till att den är i så bra skick som möjligt. Låt en mekaniker gå över den samt se till att göra rent den, både på insidan och utsidan. Se sedan till att göra efterforskningar på vad liknande bilar säljs för, så att du sätter rätt pris på den. 

Ta flera högkvalitativa bilder av bilen och inkludera detaljerad information om bilens skick och prestanda. Var ärlig om bilens historik och eventuella skador eller problem. Lägg sedan upp flera annonser, på Blocket, bilsajter och Facebook. 

När du har hittat  potentiella köpare

När du har potentiella köpare, var redo att svara på deras frågor och ordna visningar och provkörningar. Se till att du har alla nödvändiga dokument som köpeavtal och servicehistorik. Om en av dessa säger att de vill köpa bilen, men till lägre pris, överväg att förhandla för att nå en överenskommelse som fungerar för båda parter eller gå vidare till nästa intresserade. 

När du har en överenskommelse, se till att alla nödvändiga dokument är undertecknade och betalningen har genomförts innan du överlämnar bilen till den nya ägaren.

10 May 2023