Oves Motor

Att förvara däck på rätt sätt

De däck som inte sitter på bilen, de ska förvaras, och det på rätt sätt. Det går att ha dina däck på ett så kallat däckhotell i Uppsala, eller var du nu bor. Det brukar finnas flera företag som erbjuder däckhotell eller däckförvaring. Dock kan du även förvara dem hemma, men då måste du göra på rätt sätt. Dina däck bör förvaras inomhus där det är svalt, torrt och rent. Däcken ska hållas borta från all typ av värme. Exempelvis element, varma rör, generatorer med mera. Förvaringsutrymmet måste även vara fritt från smuts, oljor och andra skadliga ämnen för däcken. 

Hur förvarar man däcken?

Det finns två sätt att förvara däcken på i ditt förvaringsutrymme. Du kan stapla dem, om det är så att däcken sitter på fälg. Är det så att de ska förvaras länge, rotera dem då och då. Ställ inga tunga saker på dem. Du kan även hänga däck med fälg på krok. Om du har däck utan fälg så ska du förvara dem stående. Du måste dock se till att rotera dem cirka var fjärde vecka. Annars kommer däcken att bli deformerade. 

Det finns också däckstativ att köpa till däcken, passar bra om du har dåligt med plats.

När du tar av däcken

När du tar av däcken, skriv ner deras positioner innan du monterar av dem från bilen så att du kan rotera dem på bilen inför nästa gång. Se även till att tvätta dina däck så att de är rena från smuts, stenar eller salt. Annars kan de bli förstörda. 

30 Aug 2020