Oves Motor

Byta garagedörr

Är man en biltokig gubbe så blir det lätt att man tittar på olika garage när man är ute och åker. En dag hittade jag de här snygga garagedörrarna som nästan ser ut som om de går in till ett exklusivt stall. Jämför man med de vanliga dörrarna man ser på andra garage så är skillnaden lika stor som mellan Michelangelos takmålningar och en förskoleklass med fingerfärg! 

Jag vill ha såna garagedörrar jag med! Men hur får man tag i måttanpassad garageport som både matchar garaget och ger samma känsla? Jag har faktiskt ingen aning och jag vet knappt var jag ska börja leta heller. 

Kan man kanske bygga en själv?

En tanke jag hade var att åka dit igen och fråga om jag fick kolla lite hur den är byggd och kanske försöka bygga en själv. Det skulle ju inte bli enkelt men sedan skulle man ju känna en viss stolthet över det man lyckats skapa. 

Fast, det bästa är nog att låta en expert fixa det. Jag tror nog det finns de som kan det här med garageportar och kan fixa en åt mig utan att det kostar skjortan. Det första jag ska göra är att se om det går att rädda porten jag har. Kanske räcker det med lite slipning och målning för att få den att se ny ut. Annars får jag börja mäta och sedan surfa runt och se om det finns någon som säljer måttanpassade garageportar som skulle passa mitt garage. 

18 Aug 2021