Oves Motor

Funderar du på att sälja din bil?

Om du går i tankarna på att sälja din bil så har du ett par alternativ. Du kan så klart göra det själv, genom att lägga ut en annons, eller så kan du sälja bilen genom en bilförmedling eller via en bilhandlare. Om du tänker att du ska göra det själv, så är det bra att vara medveten om att det kan ta tid och att du kan få mindre pengar än vad du har tänkt dig. Det finns även risk att du drabbas av folk som vill luras.

Sälja bilen på egen hand

Det är inte ovanligt att sälja bilen genom att själv skapa en annons som man sedan lägger ut på Blocket. För att kunna lägga ut en bra annons är det dock bra att ta reda på vad din bil är värd. Du kan jämföra liknande bilar som redan ligger ute eller gå via en värderingstjänst. En rekond av bilen är sedan bra samt ta bra kort av den för att ha med i annonsen. Sedan kan du förvänta dig att få en massa mail och samtal, svara på frågor samt att många kan vilja provköra den. Så det tar en del tid innan du har sålt den. 

Sälja bilen via bilförmedlare

Du som känner att du snabbt vill få sålt bilen och det på ett tryggt och säkert sätt kan göra det via en bilförmedling. Då får du även en korrekt värdering samt hjälp med allt runt om kring. 

10 May 2020