Oves Motor

Har du besökt Linköping?

För den som gillar motorsport, så är Linköping perfekt att besöka. Här finns nämligen Linköpings motorstadion med banor för sporterna motocross, banracing/roadracing, speedway, trial, enduro, rally, rallycross, karting och radiostyrd bilsport.

Där går det att kolla på olika motortävlingar, så väl som att du själv kan köra gokart. Linköpings motorstadion erbjuder förövrigt även halkbana samt riskutbildning för de som vill ta körkort. Privatpersoner, företag och föreningar kan hyra banor, hitta evenemang eller vara med på olika aktiviteter på denna anläggning. Sen har staden i sig även en massa mer att erbjuda. Du kanske ska flytta hit och jobba som elektriker Linköping? Det finns många bra områden att bo på!

Se och göra i Linköping

Linköping består av två delar, som är Linköping och det är gamla Linköping. Det senare är värt ett besök för där finns runt 100 byggnader, som flyttats dit. Här kan du uppleva hur en liten stad såg ut för ett sekel sedan! Det är vackra trähus, hantverkare, caféer, och museer.

I staden finns det ett rikt kultur-, idrotts- och motionsliv. För dig som vill upptäcka olika sevärdheter, så finns det en hel del i Linköping! Det finns flera museer, konsthallar och gallerier. Till exempel har du Flygvapenmuseum som ligger 6 km utanför centrum. Andra museer är Östergötlands museum och Vagnmuseet.

I Linköping kan du även besöka olika slott och kyrkor samt ett kloster. Vreta kloster var ett nunnekloster verksamt mellan 1100–1530 och här finns idag lämningar från detta. Missa inte heller Linköpings slott, som är Sveriges äldsta bevarade profana byggnader med delar från 1100-talet.

Det finns en grön oas mitt i staden i form av Trädgårdsföreningen, samt att du har även Stångån och sjön Roxen.

15 Oct 2021