Oves Motor

Smarta tips när du ska ta körkort

Det finns en hel del saker att tänka på när du ska ta körkort. Det är körning, det är risk1, det är risk2, det är teori, det är uppkörning, det är prov. Det kan vara en hel del prövningar under resans gång, men ofta värt det när du väl sitter där med körkortet i handen.

Många gör felet att börja hemma med mamma eller pappa och då göra på fel sätt. Det är bättre att direkt skriva in sig på en körskola så att det blir rätt från början.

För att bli trygg på vägen och i sin körning så är det mängdträning som gäller. Då är det ok att köra med en handledare och öva på olia moment och köra olika sträckor. Om man låter bli att mängdträna hemma och bara kör på körskola så kan det krävas 50-60 lektioner, men det är individuellt. 

Övning ger färdighet

Övning är bra, både när det gäller körning och när det gäller teori. Vänta inte med att plugga teori, gör det samtidigt. Du har nytta av det du lär dig i böckerna när du kör. Du måste ju veta lagar och regler, eller hur? Sedan, när det är dags för uppkörning, se då till att komma förberedd. Du måste känna dig bekväm med att köra. Satsa på att värma upp innan genom att övningsköra en timme. Det underlättar det hela. 

Även till teorin är det bra att komma väl förberedd och sett till att ha pluggat ordentligt.

1 Jul 2019