Oves Motor

Snart dags för vinterdäck

Även om det just nu känns som om vintern är långt borta, så är det inte så lång tid kvar innan det är dags att sätta vinterdäck på bilen. Lagen i Sverige säger att det är krav på att ha  på vinterdäck mellan 1 december och 31 mars om det råder så kallad vinterväglag. Men, ska man ha dubbdäck, så kan dessa sättas på 1 oktober. Sedan kan de sitta på fram till 15 april. Det gäller att ha bra vinterdäck på bilen, som inte är för slitna och har dåligt mönsterdjup. Så se över de däck du har, kanske det är dags att köpa nya för denna säsongen?

Att byta däck

Att byta däck, det är inte så svårt, egentligen. Men du kan så klart få hjälp med ditt däckbyte i Norrtälje hos en däckverkstad. Ska du byta själv så är det bra om du vet hur du ska göra, men det finns guider på nätet att kika på. Fördelen med ett däckbyte Norrtälje hos en Däckverkstad är att det går snabbt. Oftast så byts däcken på under 15 minuter och då ingår det att fylla på luft i dem samt att dina sommardäckk blir tvättade. 

Bra att tänka på vid köp av nya vinterdäck

Om du ska köpa nya däck finns det några saker att ta i beaktning. Välj däck som är anpassade efter bil och körstilen du har. Tänk även på att livslängden på dem påverkas av faktorer som hur du kör och vad du har för hastighet samt att däck påverkas av årstiderna och om det finns vägbeläggningar.

Se till att även ta hand om dina däck och förvara dem rätt, de ska lagras mörkt, svalt och torrt.

22 Aug 2020